maanantai 16. marraskuuta 2015

Osa Tervareitistä, 34 km

Elokuussa 2014 tuntui, että on pakko päästä vielä vaellusreissulle ennen syksyä. Olin kuullut kaverilta, että ihan lähistöllä on hyvä autiotupa, jonne vie mukava retkeilyreittikin. Kyse on siis Oulujoen Tervareitistöstä, joka kulkee Oulusta Rokualle, yhteensä 100km. Reitin ainoa autiotupa, Kallioselkä, on 17 km päässä Oulun Sankivaarasta, josta reitti alkaa.

Sain reissulle mukaan Facebookin ystäväryhmästä Johannan, jota en tuntenut ennen reissuun lähtöä. Päivän vaellusreissulla sitä kuitenkin tutustuu hyvin. Mukana oli myös cockerspanielini Luru. Reitti oli helppokulkuista polkua ja pitkospuita. Maisemissa oli metsää ja suota, kai tyypillistä Pohjois-Pohjanmaalaista luontoa. Matkan alussa oli pieni vesistön ylityskin vetolautalla. 



Matkalla kuljettiin myös Pilpasuon halki, joka on monelle oululaiselle tuttu päiväretkikohde. Matkan varrella oli pari kohtuukuntoista laavua, Pilpakangas ja Pilpajärvi. Pilpajärven laavulla tehtiin trangia-gourmet -eväät.


Reitti oli merkitty maastoon kohtuullisen hyvin, mutta pari kilometriä ennen määränpäätä eli Kallioselän kämppää polku vei poispäin reitiltä ja eksyimme. Noin tunnin turhautumisen ja pähkäilyn jälkeen löysimme metsäautotieltä takaisin reitille ja Kallioselälle. Kämpällä oli myös sauna ja mukava kota jossa viettää iltaa. Tupa oli yöllä täynnä, mutta saimme kuitenkin petipaikat lavereilta. Varmaan lämmin elokuun viikonloppu oli ns ruuhka-aikaa. Seuraavana päivänä löysimme ilman eksymistä takaisin Sankivaaraan samaa reittiä kuin olimme tulleet. Edestakaisin kulkeminen on toki vähän tylsää, mutta auto oli lähtöruudussa, joten pakko oli palata. Yksi vaihtoehto olisi toki ollut kävellä Muhokselle ja tulla sieltä pois julkisilla, mutta matkaa Muhokselle olisi kertynytkin sitten yli 20 km. 



Joskus, kun jaksan ja suunnittelen reissun hyvin, vaellan Oulusta Rokualle asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti